Guvernul va aloca 200 de milioane de lei pentru susținerea agricultorilor

Guvernul va aloca la ședința de astăzi suma de 200 de mln de lei pentru susținerea agricultorilor. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței Executivului, scrie Moldpres.md

„Vom aloca cei 200 de lei fermierilor. Acesta este un efort pe care toată societatea, toate păturile sociale îl depun pentru ca să ajutăm pe cei care anul trecut și anul ăsta au pierderi. Este un efort necesar. Agricultura beneficiază de o subsidiere masivă de 1,7 mlrd de lei. Ne dorim ca gradual agricultura să devină mai tehnologizată și mai puțin vulnerabilă la probleme din exterior. Ajutorul acordat astăzi și anterior trebuie să ajute o parte din fermieri să depășească dificultățile pe care le au și sper că ei apreciază efortul depus de întreaga societate”, a afirmat Dorin Recean.

Potrivit datelor Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură, de la începutul anului și până în prezent, pe conturile agricultorilor au ajuns peste 1,93 miliarde de lei (96,5 mln de euro) sub formă de subvenții, ceea ce constituie cu 17% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share