I-a curs pur și simplu creierul pe nas după un test de coronavirus. Ce se întâmplase cu o femeie din SUA

O femeie care a fost testată pentru coronavirus a dezvoltat o reacție complet neobișnuită: lichidul din creier a început să-i curgă pe nas, suferind complicații.

Testul folosit în cazul femeii a fost cel clasic, cu un bețișor steril introdus în nasul paciantei. Ea a avut nevoie de un test nu pentru că prezenta simptome specifice coronavirusulu, ci pentru că urma să facă o operație pentru o hernie.

Independent însă de afecțiunea ei, a început după câteva zile de la test să dezvolte simptome stranii: avea un gust metalic în gură, nasul iritat și dureri de cap. Mai mult, era anchilozată de gât, vărsa și avea sensibilitate la lumină, potrivit publicației The Sun.

Medicii au făcut mai multe teste la spitalul Universității Iowa, din SUA, descoperind o escrescență în nara dreaptă. De acolo provenea un lichid, pe care l-au drenat și i-au analizat compoziția.

Descoperirea i-a mirat chiar și pe specialiști, pentru că în compoziție exista lichid cefalo-rahidian, prezent în creier și în coloana vertebrală.

La computerul tomograf a reieșit că femeia, în vîrstă de 40 de ani, avea un encefalocel de 1,8 cm – un tip de proeminență din creier – care se extindea în cavitatea nazală. A fost operată pentru îndepărtarea acestuia și monitorizată apoi din punct de vedere neurologic.

Specialiștii spun că este primulcaz în care apare scurgerea lichidului cefalo-rahidian după folosirea unui bețișor de test COVID și consideră că afecțiunea femeii era nediagnosticată, pentru că bețișorul nu avea cum să ajungă la nivelul creierului.

Sursa: StirilePROTV

Total
0
Shares
Total
0
Share