Alte știri

I-a fost împușcat bunicul și a crescut într-o zonă de război. Povestea fotbalistului croat Luka Modric

Pinterest LinkedIn Tumblr

Luka Modric este unul dintre eroii Croației la Cupa Mondială din Rusia. Mijlocașul lui Real Madrid are însă o poveste de viață demnă de filmele dramatice. La vârsta de 6 ani, bunicul său a fost împușcat mortal de rebelii sârbi, iar casa i-a fost incendiată, scrie altfel.md.

Astfel, el a fost nevoit să părăsească orașul natal, Zadar, și s-a mutat într-un hotel, alături de membrii familiei, devenind astfel cu toții refugiați într-o zonă de război, iar tatăl său a intrat în armată. A crescut printre sunetele exploziilor grenadelor. Un angajat al hotelului în care a stat Modric la acea vreme a spus că „a spart mai multe geamuri din hotel decât bombele. Juca fotbal non-stop pe holuri”.

Pasiunea pentru fotbal și talentul l-au făcut să răzbească în viață, însă a întâmpinat tot felul de obstacole. Antrenorii spuneau că e prea slab și prea timid pentru a juca fotbal, dar micuțul Luka nu s-a lăsat descurajat și a început să joace cu o pereche de apărători din lemn, făcute de tatăl său. „Prima mea pereche de apărători avea o poză cu Ronaldo pe ele”, a spus Luka.

Modric a fost format la Dinamo Zagreb încă de la copii și juniori, din 1996, anul în care s-a apucat practic de fotbal. A fost împrumutat apoi la Zrinjski și Inter Zapresic, înainte de a reveni la Dinamo Zagreb, de unde a fost apoi transferat de Tottenham în 2008, pentru 21 de milioane de euro. După patru ani pe White Hart Lane, mijlocașul a ajuns la Real Madrid în schimbul a 30 de milioane de euro.

La echipa națională a Croației a debutat în 2006, sub comanda lui Slaven Bilic. De atunci a adunat 111 selecții și a marcat de 14 ori. Ajuns căpitan al Croației, Modric a jucat în toate cele 6 meciuri ale croaților la această Cupă Mondială, a marcat de două ori și a oferit o pasă de gol. Mijlocașul de 32 de ani și-a condus naționala spre prima finală din istoria sa la Cupa Mondială, 2-1 cu Anglia, și este unul dintre candidații la Balonul de Aur.
loading...

Comments are closed.