I-a omorât și îngropat în grădina casei: Un bărbat din Ștefan-Vodă condamnat la 22 de ani de închisoare pentru dublu omor

 

Un locuitor al satului Purcari a fost condamnat la 22 de ani și 6 luni închisoare pentru un dublu omor, iar consăteanul acestuia – la 3 ani închisoare pentru favorizarea infracțiunii.

Verdictele au fost dictate după ce Procuratura raionului Ștefan Vodă le-a demonstrat vina.

Potrivit rechizitoriului, prima crimă a avut loc în luna august 2018, când cei doi inculpați, împreună cu un alt consătean, au consumat alcool în gospodăria unuia dintre aceștia. După o ceartă iscată, unul dintre indivizi, l-a luat la pumni pe musafir, după care l-a înjunghiat mortal cu un cuțit de bucătărie. Pentru a ascunde urmele crimei, inculpatul l-a rugat pe celălalt musafir să-l ajute să ascundă cadavrul. Acționând de comun acord, cei doi au legat corpul neînsuflețit al victimei cu o sârmă și l-au îngropat în grădina din spatele casei.

Peste aproximativ un an, istoria s-a repetat, însă de această dată victimă a acțiunilor criminale ale inculpatului a devenit chiar tatăl celui care l-a ajutat anterior să ascundă urmele crimei și să tăinuiască primul omor. Astfel, după o beție la domiciliul inculpatului, victima a fost înjunghiată mortal, cadavrul acesteia, la fel fiind legat cu o sârmă și îngropat în grădina casei.

Totul a ieșit la iveală în septembrie 2019, când celălalt inculpat s-a adresat la poliție pentru a-i fi găsit tatăl, care era de negăsit mai bine de o lună. Cadavrul tatălui acestuia a fost găsit îngropat în grădina consăteanului, tot atunci fiind descoperit și cadavrul primului bărbat ucis, pe care chiar el l-a ajutat să îl ascundă.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Citește și: Prima pacientă din Moldova infectată cu COVID-19, va fi externată în curând

Total
0
Shares
Total
0
Share