I-a șocat pe toți românii: Ce întreabă mereu Angela Merkel despre Simona Halep?!

simona halep, angela merkel, romania germania, sport politica, tenis

Printre problemele Germaniei şi ale Europei, Angela Merkel îşi găseşte timp să se intereseze şi de cariera Simonei Halep. Dezvăluirea a fost făcută de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, în cadrul ceremoniei în care liderul mondial a primit titlul de cetăţean de onoare al Bucureștiului.

„Simona, precis că toată lumea ţi-a spus ce însemni, ce reprezinţi, dar eu îţi spun un lucru foarte important, să ţii minte. De câte ori mă văd cu doamna Merkel mă opreşte şi mă întreabă: Ce mai face fătuca aia a voastră, cum îi merge, ce mai joacă, ce mai câştigă?'”, a povestit Cosac.

Totodată, preşedintele federaţiei şi-a amintit de un episod mai puţin cunoscut, care a avut loc acum câţiva ani, la o întâlnire din Fed Cup.

„Era un meci de Cupa Federaţiei, la Cluj. Simona a pierdut în prima zi, nu vreau să dau numele adversarei. În ziua a doua, urma să joace împotriva unei duble câştigătoare de Grand Slam. În vestiar nu avea voie să intre, în afara fizioterapeutului, decât preşedintele Federaţiei. Când am intrat, am văzut că avea degetul inflamat, nu intra în tenişi. A trimis pe cineva să cumpere de la „alimentară”, cum îmi place să zic – sigur, de la un magazin de sport -, o pereche de tenişi, cu un număr mai mare. Cine a făcut sport, îşi dă seama ce înseamnă să alergi în nişte tenişi cu un număr mai mare, cumpăraţi de la „alimentară”. Şi-a pus tenişii, a intrat pe teren şi a câştigat cu 7-5, în setul decisiv, cu dureri îngrozitoare. Nu a vrut să spună nimănui, nu a vrut să abandoneze. A spus că luptă şi câştigă pentru România”, a mai spus George Cosac.

Telegraph.md amintește că Simona Halep a primit, luni, titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti acordat de primarul Gabriela Firea, în semn de recunoaştere şi apreciere a performanţelor sale sportive.

Total
0
Shares
Total
0
Share