Iarna 2019-2020 va fi cea mai grea din ultimii 30 de ani. Meteorologii spun că vortexul polar va mătura Europa

Meteo, Înghețuri, Vortex, Frog, 30 de ani, Iarnă

Meteorologii europeni susțin că iarna 2019-2020 va fi una dintre cele mai grele din ultimele decenii și va veni mai devreme decât normal, scrie ConstanțaDeAzi.RO.

Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna pare să vină devreme decât ne-am fi așteptat, deoarece primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se înregistrează la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă.

Vreme va fi anormal de caldă la final de octombrie, pentru ca din noiembrie să revină ploile.

În Europa temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiştii prezic că iarna care urmează va fi mai grea decât cea din 2018

Vortexul polar trece prin schimbări radicale din cauza verii călduroase din Antarctica și toamnei friguroase din Siberia. Cel mai probabil, vom avea parte de o iarnă intensă, care se va extinde chiar până în martie. Modelele meteorologice sugerează că destrămarea vortexului polar va aea același efect ca anul trecut, când iarna din emisfera nordică a adus un val de frig în martie în Europa.

„Acest model arată mult mai activ, [cu] mai multe furtuni specifice iernii și explozii arctice – cred că aș atribui asta destrămării vortexului polar, pentru că este foarte consistent cu ceea ce am văzut în trecut”, a zis Cohen.Un vortex polar există și la Polul Sud, dar acesta nu ne va afecta. Cel de la Polul Nord poate aduce o iarnă severă atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa.

Total
0
Shares
Total
0
Share