iData: Sondaj printre experți cu privire la alegerile prezidențiale. Dodon cotat cu 75%, Maia Sandu doar 25%

Sondaj, Barometrul Electoral, iDATA
 

20 de experți au fost intervievați de către compania iData, în perioada 21-24 ianuarie, despre candidați și șanse la alegerile prezidențiale, care urmează să aibă loc în toamna acestui an.

Întrebați care dintre candidați are mai mari șanse de câștig în cursa pentru șefia statului, 75 la sută dintre experți l-au indicat pe Igor Dodon, actualul președinte al țării, iar 25 la sută – pe Maia Sandu, lidera PAS.

Totodată, întrebați despre șansele de învingere, dacă în turul doi ar ajunge Igor Dodon și Andrei Năstase, experții au oferit șanse de 90 la sută pentru actualul președinte și doar 10% șanse de câștig pentru liderul Platformei DA.

Potrivit iData, din cei 20 de experți intervievați, 8 sunt simpatizanți ai diferitor partide și circa o treime dintre ei sunt neafiliați politic.

Doar patru au acceptat să li se publice numele, aceștia fiind: Denis Cenușă, Viorel Cibotaru, Ion Harghel, Dumitru Chitoroaga, informează Unimedia.info.

Citește și: Barometrul Electoral iData: Olesea Stamate cu șanse mai mici decât candidatul PSRM la alegerile parlamentare noi de la Hâncești

Total
0
Shares
Total
0
Share