Actual

Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru în municipiul Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei de lucru la Bălți,  președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu conducătorii întreprinderilor mari și mijlocii din municipiu, cu care a discutat despre problemele cu care aceștia se confruntă, în special în condițiile pandemiei de coronavirus și a secetei din acest an.

Igor Dodon a amintit despre măsurile cu care Guvernul a venit în ultima perioadă pentru susținerea mediului de afaceri. Astfel, pentru agenții economici a fost anunțat un moratoriu asupra verificărilor, au fost restituite parțial sau în totalitate impozitele achitate pentru salarii, statul acoperă dobânda la creditele accesate pentru achitarea salariilor sau mijloacele circulante etc.

De asemenea, în cadrul vizitei la Bălți, șeful statului a avut o întrevedere cu administrația și colectivul de lucrători ai nodului feroviar local, care deservește 362 km de drum la nordul Moldovei. Igor Dodon a discutat cu conducătorii și lucrătorii nodului feroviar și i-a asigurat că le va acorda sprijin în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

În continuare președintele a vizitat întreprinderea de distribuție a gazelor SRL ”Bălți-Gaz”, care include cinci filiale regionale și deservește aproape 1900 km de rețele de distribuție a gazelor de presiune înaltă, medie și joasă. Aici, Igor Dodon a discutat cu conducerea și colectivul întreprinderii despre implementarea celor mai importante proiecte.

La Bălți, președintele Dodon a vizitat și un magazin al rețelei „Kaufland”, care ieri și-a lansat activitatea. Șeful statului și-a exprimat satisfacția cu privire la faptul că peste 35% din produsele expuse pe rafturi sunt autohtone și subliniat importanța susținerii producătorilor autohtoni, în special în condițiile pandemiei și secetei cu care ne confruntăm.

Șeful statului a efectuat o vizită și la Institutul de Cercetări Științifice SA RIF ACVAAPARAT din municipiul Bălți. Institutul are mai multe genuri de activitate, printre care producerea aparatelor radio-sonore pentru toate tipurile de bărci și submarine; activități de proiectare, urbanism, inginerie şi alte servicii tehnice legate de construcțiile civile. Igor Dodon a discutat cu angajații institutului, mulțumindu-le pentru munca pe care o depun și asigurându-i că pot miza pe sprijinul său în depășirea problemelor cu care se confruntă. Reieșind din faptul că este o întreprindere unică cu un potențial enorm, președintele a menționat că va depune eforturi în identificarea unor investitori pentru dezvoltarea acesteia.

Citește și: Igor Dodon afirmă că statul va elabora, în cel mai apropiat timp, o strategie națională de reabilitare a sistemului de irigare în agricultură

loading...

Comments are closed.