Social

Igor Dodon a solicitat autorităților ruse asigurarea transportării cetățenilor Republicii Moldova care vor să revină din Rusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, relatează Telegraph.md

Oficialii au discutat subiecte ce țin de dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă, în cele mai importante domenii.

Igor Dodon a exprimat recunoștință conducerii Rusiei pentru lotul de asistență medicală sub formă de teste, medicamente și echipamente, care este pregătit pentru a fi expediat la Chișinău.

De asemenea, președintele a adresat mulțumiri Federației Ruse pentru onorarea promisiunii de a oferi Republicii Moldova, un credit în valoare de 200 de milioane de euro, pentru reparația drumurilor. Partea rusă a aprobat deja modificările respective în bugetul pentru anul 2020, iar autoritățile moldovenești urmează să opereze aceleași modificări în bugetul țării noastre, în timpul apropiat.

În încheierea discuției a fost abordată problema evacuării cetățenilor Federației Ruse, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova și și-au manifestat dorința să revină acasă. Președintele Igor Dodon a exprimat disponibilitatea conducerii Moldovei de a acorda sprijinul necesar pentru organizarea curselor aeriene speciale. Totodată, a adresat către partea rusă solicitarea de a asigura transportarea cetățenilor Republicii Moldova de la Moscova spre Chișinău, cu aceleași curse aeriene.

Citește și: CSE a autorizat curse charter pentru a aduce moldovenii blocați în străinătate

loading...

Comments are closed.