Alte știri

Igor Dodon a transmis un mesaj de mulțumire medicilor din Anenii Noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon spune că la Anenii Noi a avut ocazia să transmită, direct, mulțumirile sincere pentru întreg personalul medical din spitalul din localitate, pentru profesionalismul înalt și efortul depus pentru salvarea bolnavilor de COVID-19, transmite Telegraph.md

Liderul socialist afirmă că eroismul medicilor și al întregului personal din domeniu s-a evidențiat în perioada de pandemie, când grație acestora au fost salvate mii de vieți în lupta grea cu virusul de tip nou.

Totodată, Igor Dodon a amintit despre inițiativa sa, în calitate de președinte de țară, când anul trecut a fost decretat Anul lucrătorului medical și a început majorarea pe etapă a salariilor angajaților din domeniul medical.

În această ordine de idei, Igor Dodon și-a exprimat regretul că etapa a treia, de majorare cu 40% a salariilor începând din 1 iulie, a fost blocată de președintele Maia Sandu.

Însă, liderul PSRM a dat asigurări că procesul de dublarea a salariilor angajaților din domeniul medical, pe care l-a început anul trecut, va continua în Parlamentul viitor. PSRM va insista în continuare pe adoptarea acestei legi, care trebuie votată chiar la primele ședințe ale noului Legislativ.

„În final am subliniat că, datorită implicării și susținerii consilierilor locali socialiști, spitalul din Anenii Noi a reușit să procure un aparat de respirație artificală, atât de necesar în această perioadă” spune Igor Dodon.

Amintim că Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor participă în alegerile parlamentare anticipate 11 iulie 2021, pe poziția nr.6 în buletinul electoral, cap de listă fiind Vladimir Voronin și Igor Dodon.

Citește și: Igor Dodon, despre consolidarea societății: “Primul pas a fost unirea forțelor de stânga”

 

loading...

Comments are closed.