Igor Dodon anunță că Republica Moldova a achiziționat 50 de ventilatoare, livrate cu ajutorul lui Recep Erdogan. Ce au mai discutat cei doi președinți

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon anunță că Republica Moldova a achiziționat 50 de ventilatoare prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale, de la instituția turcă de stat USHAS, cu plata în avans a doar 10% din suma totală, restul banilor urmînd a fi transferați mai tirziu, transmite Telegraph.md

Astfel, cu această ocazie Igor Dodon aduce mulțumiri președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan care a acceptat ca aceste ventilatoare să fie livrate în țara noastră.

De menționat că conform regulilor și procedurilor părții turce, plata trebuia să fie efectuată în proporție de 100% în avans.

Astfel în timpul cel mai apropiat țara noastră va beneficia de încă 50 de ventilatoare care sunt de primă importanță în lupta cu COVID-19.

“Exprim în mod repetat sincere mulțumiri și profundă recunoștință Republicii Turcia pentru sprijinul considerabil pe care îl acordă țării noastre întru prevenirea și controlul răspândirii virusului COVID-19.

La finele săptămânii viitoare este preconizată vizita de lucru a ministrului afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, în țara noastră.”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: Noi reguli de intrare pe teritoriul Republicii Elene. Ce trebuie să știi înainte de a călători în Grecia

Total
0
Shares
Total
0
Share