Actualitate

Igor Dodon apreciază activitatea guvernului Chicu din cele șase luni de mandat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul declarațiilor de presă oferite astăzi după ședința de lucru a președintelui Republicii Moldova, cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul, Ion Chicu, șeful statului a abordat mai multe subiecte, printre care și activitatea guvernului Chicu în 6 luni de mandat, relatează Telegraph.md

Președintele consideră că în fruntea guvernului se află o echipă de oameni profesioniști și responsabili, care au făcut față tuturor provocărilor și le fac față în continuare.

Igor Dodon a menționat că actuala guvernare a reușit să depășească problema energetică de la finele anului trecut. De asemenea, în contextul în care opoziția amenința că fără finanțare externă Republica Moldova nu va supraviețui, guvernul Chicu a depășit această situație și a majorat veniturile în buget din surse interne. Șeful statului a apreciat acest lucru ca fiind posibil datorită unei administrări bugetar-fiscale profesioniste.

Președintele Dodon a mai subliniat că actuala guvernare a reușit să gestioneze criza provocată de epidemia de COVID-19 cu pierderi minime, astfel că Moldova se află într-o situație mai bună la acest capitol decât multe țări europene.

Astfel, Igor Dodon consideră că pe parcursul acestor 6 luni de mandat guvernul Chicu a făcut față și a gestionat profesionist situația din Republica Moldova.

Citește și: Declarații de presă după ședința de lucru a Președintelui Republicii Moldova cu Zinaida Greceanîi și Ion Chicu

 

loading...

Comments are closed.