Alte știri

Igor Dodon, despre Procurorul General: ”Ei l-au selectat, nu eu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica, Igor Dodon a venit cu o reacție, în cadrul unui briefing de presă, referitor la subiectul Procuraturii Generale, transmite Telegraph.md

În primul rând, Dodon a menționat faptul că actualul Procuror General, Alexandr Stoianoglo a fost desemnat la Procuratura Generală în baza unui concurs, organizat în 2019 de către guvernul Sandu, pe timpul șefiei Olesei Stamate la Ministerul Justiției.

În al doilea rând, liderul socialist a specificat că activitatea actualului PG a fost mai eficientă pe parcursul ultimului un an și jumătate, decât activitatea celorlalți procurori generali din 2009-2010 încoace, dat fiind faptul că Stoianoglo nu doar că nu a deschis dosare politice, dar a închis multe dintre ele, inclusiv dosare pe numele actualului președinte Maia Sandu.

Pe lângă faptul că au fost încetate presiunile asupra agenților economici, exercitate de către procuratură, mai mult de atât, pentru prima dată PG a reușit anumite succese și în dosarele de rezonanță, cum ar fi renumitul dosar ”furtul miliardului”.

”Al doilea subiect care ați dorit să-l comentez ține de Procurorul General. Încercați să mă prindeți să vă spun ce cred eu despre Procurorul General. Vreau să vă amintesc că actualul Procuror General a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Procuror General, de către o comisie creată de către guvernul Maiei Sandu, în anul 2019, ei l-au selectat, nu eu. Să-i dau acum calificate bun, rău sau nu bun, cred că nu va fi corect, dar vă propun dvs., mass-mediei și cetățenilor Republicii Moldova să analizăm în comparație, din 2009-2010 încoace, activitatea Procurorilor Generali.

Eu pot să vă spun că pe parcursul ultimului un an și jumătate, de când este în funcție actualul Procuror General, noi nu am avut deschise dosare politice în Republica Moldova, din contra au fost închise dosarele politice și pe numele doamnei Maia Sandu,  și pe numele domnului Usatîi, și alte dosare politice. Noi nu am avut dosare de persecuție asupra agenților economici, așa cum a fost în perioada până în 2019 și acest lucru îl cunoașteți cu toții și noi am avut mișcări înainte pe mai multe dosare de rezonanță cum este ”furtul miliardului” și altele, dar calificativele să le dea cei care au dreptul s-o facă conform legii”, a declarat Igor Dodon.

Citește și: BREAKING NEWS // Modificările la Legea cu privire la Procuratură au fost votate în prima lectură, cu 59 de voturi ale deputaților

loading...

Comments are closed.