Politică

Igor Dodon, după discuția cu liderii socialiști din sudul țării: PSRM va lansa noi inițiative cu privire la protecția populației

Pinterest LinkedIn Tumblr

​​În scurt timp, Partidul Socialiștilor va lansa noi inițiative cu privire la protecția populației în domeniul social și alte domenii, în condițiile crizei pandemice. Acesta a fost subiectul discuției pe care a avut-o Igor Dodon cu liderii organizațiilor teritoriale a PSRM din raioanele de sud ale Moldovei.

”Am abordat mai multe chestiuni privind combaterea pandemiei, dezvoltarea social-economică, situația politică.

În debutul ședinței am vorbit despre măsurile ce urmează a fi luate pe viitor pentru a combate răspândirea coronavirusului. S-a menționat faptul că, deși ritmul de contaminare este în descreștere, problema rămâne a fi extrem de gravă și, conform prognozelor specialiștilor, în luna mai ne așteaptă o nouă creștere a numărului de persoane contaminate.

Astăzi, sarcina principală la nivel regional și național este imunizarea generală a populației. Trebuie să accelerăm procesul astfel încât cel puțin o jumătate de milion de persoane să fie vaccinate în lunile următoare.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a discutat și soluționarea diverselor probleme sociale, economice și de infrastructură cu care se confruntă locuitorii raioanelor din sudul Moldovei. Este vorba, în special, despre asigurarea localităților cu apă potabilă și irigarea terenurilor agricole, construcția sau reabilitarea obiectelor de menire socială, precum și a drumurilor.

În mod separat, am vorbit despre protecția socială a cetățenilor noștri. În context, am reamintit faptul că grație inițiativei Partidului Socialiștilor, circa 700 mii de pensionari din Moldova au primit sau vor primi în curând un ajutor unic în mărime de 1000 de lei, iar la inițiativa mea din anul trecut, când ocupam funcția de președinte al țării, din luna aprilie, pensiile au fost indexate cu 3,89%”, a declarat Dodon, după ședința respectivă.

loading...

Comments are closed.