Social

Igor Dodon, în vizită de lucru în raioanele Șoldănești și Rezina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 28 martie, președintele Igor Dodon se află  într-o vizită de lucru în raioanele Șoldănești și Rezina, relatează Telegraph.md

Scopul vizitei îl reprezintă familiarizarea cu situația epidemiologică la fața locului, discuția măsurilor anticriză cu administrațiile raionale și cu agenții economici.

De asemenea, președintele va merge să îi felicite pe veteranii  Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„Prima destinație este comuna Alcedar, din Șoldănești, unde am vizitat gospodăria locală – SRL „Vagadi”, specializată în cultivarea fructelor și a cerealelor. Întreprinderea activează pe o suprafață de peste 100 de hectare și dispune de utilaj frigorific pentru păstrarea recoltei, cu capacitatea maximă de 600 tone. Anul trecut, recolta de cereale a fost de circa 1800 de tone, de porumb peste 2 mii de tone și de fructe tot peste 2 mii de tone.

Am salutat activitatea gospodăriei și am asigurat conducerea și colaboratorii acesteia de faptul că autoritățile țării vor depune maximum eforturi pentru a susține agenții economici și populația în această perioadă dificilă pentru noi toți.

În continuare, m-am deplasat în satul Cușmirca, unde am vizitat un veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Anton Solovei a sărbătorit în anul curent cea de-a 95-a aniversare, iar în anul trecut, împreună cu soția sa, Maria Sîrbu, au marcat 70 de ani de căsnicie. I-am exprimat veteranului respectul meu enorm și l-am felicitat cu ocazia celor 75 de ani ai Marii Victorii, dorindu-i lui și familiei sale sănătate și liniște sufletească.”, a comunicat Igor Dodon.

Citește și: Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu anunță de câte teste dispune Republica Moldova, la ora actuală

loading...

Comments are closed.