Actualitate

Igor Dodon, la evenimentul de prezentare a suportului oferit de România: Prietenul la nevoie se cunoaște

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cele 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns astăzi în R. Moldova. La ceremonia de donare au fost prezenți mai mulți oficiali de rang înalt de la București și de la Chișinău. Igor Dodon, la fel participă la ceremonia de recepționare a primului lot de ajutoare din partea României. În cadrul evenimentului, Igor Dodon a mulțumit statului român pentru sprijin, menționând că prietenul la nevoie se cunoaște.

„Este un gest frățesc din partea fraților noștri de peste Prut. Prietenul la nevoie se cunoaște,” a menționat președintele Igor Dodon, în cadrul ceremoniei de donare a unui prim lot de echipamente medicale și medicamente din asistența umanitară acordată de România în contextul combaterii pandemiei cu COVID-19.

Președintele Republicii Moldova a ținut să îi aducă mulțumiri, prin intermediul oficialilor români prezenți la eveniment, președintelui statului român, Klaus Iohannis, menționând că ajutorul acesta este foarte important pentru țara noastră.

„Transmit mulțumiri președintelui României, domnului Iohannis. Acest suport este foarte important pentru noi. Asta arată relațiile dintre cele două state,” a declarat președintele țării.

Potrivit lui Igor Dodon, acesta este cel mai mare suport primit în perioada pandemiei din partea altor țări.

„Recunosc că acest ajutor este cel mai consistent dintre toate cele oferite până acum de alte țări. Mă bucur că acest suport vine după zece ani de parteneriat strategic și înainte de sărbătoarea de mâine, Ziua Europei, care este o sărbătoare comună pentru toți. Să știți că sunteți bineveniți în Republica Moldova oricând,” a conchis Igor Dodon.

Citește și: Ion Chicu, la ceremonia de prezentare a asistenței umanitare acordate de România: „Am venit să mulțumesc și să mă închin pentru ajutorul acordat de frați pentru frați”

loading...

Comments are closed.