Ion Chicu, la ceremonia de prezentare a asistenței umanitare acordate de România: „Am venit să mulțumesc și să mă închin pentru ajutorul acordat de frați pentru frați”

Cele 20 de camioane pline cu ajutor umanitar din partea României au ajuns în R. Moldova. La eveniment au fost prezenți mai mulți oficiali de rang înalt de la București și de la Chișinău.

În discursul său de mulțumire, premierul, Ion Chicu, a menționat:

„Salutăm acest convoi pe cât de mare, pe atât de frumos și vă spunem că v-am așteptat. Apreciem enorm generozitatea fraților noștri și înțelegem că valoarea acestui ajutor este cu atât mai mare, cu cât tuturor ne este greu în această perioadă. Este prima dată când particip la o asemenea ceremonie, deși în ultimele două luni am primit ajutor din partea mai multor țări. E prima dată când am venit să mulțumesc și să mă închin pentru ajutorul acordat de frați pentru frați. Nu m-am îndoit nici pentru o clipă că România ne va ajuta”, a spus premierul de la Chișinău.

Și Viorica Dumbrăveanu și-a exprimat gratitudinea pentru ajutorul acordat de România pentru sistemul medical din Moldova.

„Priveam șirul de camioane și m-au copleșit emoțiile. Aceste echipamente medicale vor aduce plus de valoare. Covid ne-a învățat niște lecții dure, care ne vor învăța să facem față oricărui scenariu negativ. Cu toții am învățat că criza a determinat anumite valori și anume puterea prieteniei între oameni, puterea prieteniei între țări. Vă mulțumim că în aceste clipe grele sunteți alături de noi. Unitatea ne unește”, a spus șefa de la Sănătate.

Ministrul Sănătății din România, Nelu Tătaru, a fost întâmpinat cu aplauza și cu strigăte de mulțumesc de către cei prezenți la ceremonie. Oficialul român a precizat că țara vecină va fi și în continuare alături de Republica Moldova.

„Ca medic chirurg înțeleg foarte bine prin ce trec colegii mei. Suntem într-un moment în care România a arătat că a fost și este cel mai important partener al Republicii Moldova. Suntem un sprijin. Această misiune umanitară aduce în Moldova un ajutor în valoare de 3,5 milioane de euro. Medicamente, dublul cantității necesare pacienților internați. Dincolo de limbă, de istorie, de cultură, suntem într-un parteneriat strategic. România va fi lângă Moldova. Să nu uităm de cei care au pierdut oameni dragi din cauza infecției. Le transmis condoleanțe”, a spus ministrul Sănătății de la București.

Citește și: MAEIE confirmă interesul Republicii Moldova pentru o agendă ambițioasă de cooperare în cadrul Parteneriatului Estic

Total
0
Shares
Total
0
Share