Actualitate

Igor Dodon prezidează grupul de lucru pentru organizarea și desfășurarea Forumului regiunilor din Rusia și Moldova. Care sunt declarațiile acestuia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a prezidat în prima ședință a grupului de lucru pentru organizarea și desfășurarea la Chișinău a Forumului regiunilor din Rusia și Moldova. 

Evenimentul, în cauză, va avea loc în perioada 13-15 mai 2020, având, genericul „Direcțiile prioritare de dezvoltare a cooperării regionale dintre Republica Moldova și Federația Rusă”.

Totodată, laForum se preconizează participarea Valentinei Matvienko, Președintele Consiliului Federației al Federației Ruse.

Printre subiectele abordate s-au enumerat mai multe chestiuni organizatorice, s-a stabilit o listă a direcțiilor prioritare de activitate și desemnarea persoanelor responsabile pentru fiecare dintre acestea.

Șeful statului este convins că evenimentul va impulsiona cooperarea dintre regiunile din țările noastre și va contribui la realizarea mult mai eficientă a înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborarea comercial-economică, care a avut loc în luna septembrie 2019.

Citește și: Întrevedere între Michael Pawlowski și Corneliu Groza: Reprezentantul german dă asigurări de colaborare intensivă cu Poliția de Frontieră moldavă

loading...

Comments are closed.