Actualitate

Întrevedere între Michael Pawlowski și Corneliu Groza: Reprezentantul german dă asigurări de colaborare intensivă cu Poliția de Frontieră moldavă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 5 februarie 2020, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a primit în viziă de lucru în incinta Inspectoratului General al Poliției de Frontieră,  pe ofițerul de legătură al Serviciului Federal al Poliției Criminale din Germania (BKA) pentru Republica Moldova și România, Michael Pawlowski.

În cadrul întrevederii, șeful IGPF a exprimat recunoștință autorităților germane pentru suportul continuu acordat Poliției de Frontieră a Republicii Moldova în consolidarea capacităților operaționale și a comunicat, în special necesitatea cooperării pe domeniile de combatere a migrației ilegale, traficului de ființe umane, precum și criminalității transfrontaliere.

La rândul său, domnul Michael Pawlowski a mulțumit pentru colaborarea existentă între instituția pe care o reprezintă și Poliția de Frontieră, menționând despre susținerea reciprocă și realizarea schimbului de informații periodice care au înregistrat rezultate pozitive.

În acest context, se mizează pe intensificarea activităților operaționale, dar și a conlucrării în vederea atingerii obiectivelor de referință. S-a analizat stadiul şi perspectivele cooperării moldo-germane în domeniile aflate în competenţa celor două instituţii.

Spre final, părțile au reconfirmat disponibilitatea și deschiderea partenerilor germani pentru susținerea Poliției de Frontieră în evoluția durabilă pe toate segmentele de interes comun.

Citește și: Ion Chicu: Ședință cu Peter Michalko și consilieri de nivel înalt

loading...

Comments are closed.