Actualitate

Igor Dodon s-a întâlnit cu trei agenți economici din raionul Ungheni

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei în raionul Ungheni, președintele Igor Dodon s-a familiarizat cu activitatea a trei agenți economici din regiune, relatează Telegraph.md

SRL ”Prog-Agroter” condusă de Iurie Vrabie este specializată în cultivarea grâului, floarea-soarelui și a porumbului, fiecare pe o suprafață a cîte circa 750 de hectare. Gospodăria țărănească se confruntă cu mai multe probleme, una dintre ele fiind seceta, care a afectat o parte din culturile agricole.

Următorul agent economic a fost SRL ”Cidonia”, condusă de Ivan Bulgac. Aici este cultivat grâul pe o suprafața de 710 ha, floarea-soarelui și porumbul pe un teren de 1200 ha, o livadă de mere, căpșune și amenajată o pepinieră.

Cel de-al treilea agent economic este SRL ”Agrosfera BM” în frunte cu Nicanor Buzovoi care este specializată în cultivarea grâului și floarea soarelui, câte 710 hectare, și porumb pe o suprafața de 540 de hectare. Aici funcționează și o fabrică de conserve.

Igor Dodon a salutat activitatea tuturor gospodăriilor și le-a dat asigurări că, în condițiile dificile cu care se confruntă întreaga țară, actuala conducere depune eforturi în vederea susținerii unuia dintre cele mai importante sectoare ale economiei naționale, iar în cel mai scurt timp va veni cu inițiative concrete de ajutorare a agricultorilor.

Citește și: Igor Dodon, în vizită de lucru în zona de Centru a Moldovei. Ce a făcut la Mănăstirea Hîncu

loading...

Comments are closed.