Politic

Igor Dodon: „Vom continua să aprobăm normele și standardele europene în domeniul dreptului și al combaterii corupției”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vom continua să aprobăm normele și standardele europene în domeniul dreptului și al combaterii corupției. Așa sună un obiectiv pe care candidatul Igor Dodon şi-l propune în programul său electoral la compartimentul „Dezvoltarea relaţiilor cu Uniunea Europeană”, transmite Telegraph.md, cu referire la Zugo.md

„Republica Moldova își va păstra participarea în Consiliul Europei și structurile acestuia (APCE, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, Congresul Autorităților Locale și Regionale). Vom aprofunda relațiile bilaterale cu țările din Uniunea Europeană, totodată apărând interesele economice ale fermierilor și producătorilor autohtoni”, susţine actualul președinte.

De asemenea, Dodon pune accent pe dezvoltarea relaţiilor cu structurile şi ţările Uniunii Economice Euroasiatice.

„Țara noastră își va păstra statutul în CSI și în structurile UEEA, va continua să-și extindă participarea în Zona de Comerț Liber a Comunității. Moldova își va dezvolta activitatea în cadrul CSI și în structurile UEEA în toate direcțiile: interparlamentară, economică, umanitară, interregională, cooperare juridică, dar și colaborarea în domeniul securității și schimbului de informații tehnico-științifice”, se spune în program.

Totodată, șeful statului susţine că „Republica Moldova va continua să participe activ la lucrările Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN)”.

„Vom continua colaborarea cu Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre cu scopul de a promova întreprinderile mici și mijlocii din țara noastră”, a adăugat Dodon.

Ion Ceban răspunde „De ce Igor Dodon?”

loading...

Comments are closed.