Igor Grosu a avut o întrevedere cu mai mulți oficiali europeni din domeniul securității

Eforturile Republicii Moldova de garant al securității regionale au fost discutate de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu delegația Subcomisiei pentru securitate și apărare a Parlamentului European.

În cadrul întrevederii oficialii au vorbit despre gestionarea provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova în paralel cu avansarea procesului de integrare europeană și a agendei de reforme.

Președintele Parlamentului a menționat că Republica Moldova continuă implementarea celor nouă recomandări formulate de către Comisia Europeană în contextul acordării statutului de țară candidat pentru aderare la UE.

„Suntem foarte hotărâți în demersul nostru de integrare europeană”, a spus șeful legislativului, amintind despre inițierea procedurii de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente.

Pe parcursul discuțiilor Igor Grosu a mulțumit Parlamentului European pentru asistența oferită țării noastre de a face față provocărilor în materie de securitate, pentru ajutor în a consolida reziliența Republicii Moldova și pentru sprijin în procesul de integrare europeană.

Oficialii au avut un schimb de opinii și despre cooperarea cu UE în domeniul securității și apărării.

Deputații din Subcomisia pentru Securitate și Apărare a Parlamentului European efectuează o vizită în Republica Moldova, în aceste zile, pentru a discuta despre securitatea regională și implicațiile războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Scopul principal al vizitei este de solidaritate cu țara noastră, care se confruntă cu presiuni crescute din cauza războiului.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share