Igor Grosu efectuează o vizită de lucru în Lituania

Președintele Parlamentului, Igor Grosu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită de lucru în Lituania, în perioada 8-10 septembrie 2023.

La Vilnius, șeful legislativului se va întâlni cu Președinta Seimasului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, cu Prim-ministra Ingrida Šimonytė și cu Ministrul Afacerilor Externe, Gabrielius Landsbergis. Agenda vizitei mai include discuții cu parlamentarii Žygimantas Pavilionis, Președintele Comitetului pentru afaceri externe al Seimasului, Laurynas Kasčiūnas, Președintele Comisiei pentru securitate națională și apărare, și Kazys Starkevičius, Președintele Comitetului pentru economie și al Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova. Șeful legislativului va discuta despre oportunitățile de investiții în Republica Moldova cu conducerea Zonei Economice Libere de la Kaunas și cu reprezentanții unor companii lituaniene.

Totodată, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la deschiderea sesiunii plenare a Seimasului lituanian, care va avea loc duminică, 10 septembrie.

Igor Grosu va fi însoțit în vizita la Vilnius de către Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Total
0
Shares
Total
0
Share