Alte știri

Igor Munteanu a ieșit public în apărarea Companiei Avia-Invest a lui Ilan Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PPDA, Igor Munteanu sare în apărarea Companiei Avia-Invest a lui Ilan Șor, care gestionează Aeroportul Internțional Chișinău, transmite Telegraph.md, cu referire la StiriDinMoldova.md

Deputatul PPDA, Igor Munteanu a ieșit public în apărarea Companiei Avia-Invest a lui Ilan Șor, care a primit în concesionare Aeroportul Internațional Chișinău. Într-un briefing de presă, Munteanu a criticat acțiunile Guvernului Chicu, care ar fi “închis oxigenul” companiei lui Ilan Șor, iar din acest motiv Avia-Invest n-ar fi reușit să îndeplinească mai multe obligațiuni asumate prin contractual de concesionare.

Munteanu a spus că autoritățile ar fi împiedicat compania Avia-Invest să construiască un nou terminal, așa cum era prevăzut de contract. La fel, deputatul PPDA, care era unul dintre pretendenții la funcția de prim-ministru, a criticat decizia anterioară a Parlamentului ca jumătate din taxa de 9 euro, percepută de la fiecare pasager, să fie achitată în bugetul de stat. Potrivit lui Munteanu, această decizia, prin care se ia jumătate din taxa de la Aeroport, ar fi o încălcare din partea statului a prevederilor contractuale.

Legea cu achitarea a jumătate din această taxă aeroportuară în bugetul de stat a fost anulată de către Curtea Constituțională, ca urmare a contestării din partea unor deputați din Pro Moldova, PPDA și PAS.

Igor Munteanu a mai atras atenție că, decizia Guvernului a rezilia contractul de concesionare cu compania lui Ilan Șor ar putea costa statul circa 900 de milioane de euro. Anterior același lucru îl afirma și fosta ministră a Justiției în Guvernul Maiei Sandu, Olesea Stamate, vicepreședinte PAS.

Agenția pentru Proprietate Publică a cerut recent rezilierea contractului de concesionare pe motiv că nu s-au respectat prevederile contractuale, în special, o investiție de 180 de milioane de lei.

Citește și: VIDEO // Grigore Novac a publicat o dovadă video cum deputații Șor și cei ai Maiei Sandu își coordonează acțiunile

loading...

Comments are closed.