Actual

IGP solicită suportul OSCE pentru creșterea capacităților subdiviziunilor poliției în gestionarea crizei refugiaților

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, și șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, au avut astăzi, 10 mai, o întrevedere cu delegația Secretariatului General OSCE.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Secretarul general al MAI a apreciat cooperarea existentă dintre minister și OSCE, atât din punct de vedere strategic, cât și operațional. Totodată, a vorbit despre acțiunile întreprinse de MAI în vederea gestionării crizei refugiaților ucraineni și a mulțumit pentru suportul oferit până la moment.

Șeful IGP a menționat că pe lângă implicarea în gestionarea crizei refugiaților ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova, Inspectoratul General al Poliției își propune să intensifice acțiunile de asigurare a ordinii și securității publice.

Astfel, a fost solicitat suportul OSCE pentru creșterea capacităților subdiviziunilor poliției în gestionarea acestei crize, precum și suport operațional în combaterea traficului de droguri, de arme și alte infracționalități, prin dotarea subdiviziunilor polițienești cu mijloace de transport inteligente, rezistente, echipament polițienesc special. La fel, s-a discutat despre implementarea componentei de digitalizare a proceselor, prin dotarea cu scanere mobile și extinderea sistemului de monitorizare video la nivel național.

Șeful Secției Suport FSC, Shawn Decalowe, a menționat că este aici într-o misiune de constatare a identificării modalităților de intensificare a coperării între instituțiile reprezentate și acordare a sprijinului. Acesta a asigurat că va face tot posibilul pentru a oferi suport pentru dezvoltarea capacităților instituționale.

loading...

Comments are closed.