IGPF a venit cu precizări cu privire la cazul cetățeanul israelian, blocat pe Aeroportul Internațional Chișinău

 

Poliția de Frontieră a venit cu precizări cu privire la cazul cetățeanul israelian, blocat pe Aeroportul Internațional Chișinău. „Urmare a schimbului de informații între autoritățile naționale de aplicare a legii persoana în cauză ar putea prezenta pericol pentru securitatea națională”, a declarat instituția, citată de unimedia.info

Cetățean ucrainean blocat la granița Moldovei, solicită intervenția autorităților pentru protejarea drepturilor sale

„Poliția de Frontieră precizează că majoritatea persoanelor care au primit refuz de intrare în Republica Moldova nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, în sensul că nu și-au putut justifica scopul călătoriei în țara noastră. Conform procedurilor legale, toate persoanele neautorizate la intrarea în Moldova sunt returnate în statul de pornire.

În cazul de refuz de intrare în R. Moldova pentru cetățeanul Israelului, informăm că acesta nu deține statutul de beneficiar de protecție temporară pe teritoriul țării noastre. Totodată urmare a schimbului de informații între autoritățile naționale de aplicare a legii persoana în cauză ar putea prezenta pericol pentru securitatea națională.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 37 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat”, a precizat Poliția de Frontieră.

Un cetățean al Israelului, care beneficiază în Republica Moldova de programul de protecție temporară, a făcut un apel oficial, în care a declarat că, la întoarcerea din Israel, unde s-a aflat pentru a-și perfecta actele oficiale, nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova și este ținut fără temei în zona de plecare a aeroportului din Chișinău, timp de aproape două zile. Totodată, cetățeanul străin a spus că la Chișinău se află fiul său minor, care a rămas singur. „Mie nu mi se dă nicio explicație de ce am interdicție de intrare”, a precizat bărbatul.

Total
0
Shares
Total
0
Share