Social

IGSU continuă Campania de minimalizare a riscurilor de producere a exploziilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă „Campania de minimalizare a riscurilor de producere a cazurilor  de explozii și incendii cauzate  de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și a instalațiilor alimentate cu gaze naturale”.

În acest sens în ultima perioadă au fost desfășurate acțiuni de prevenire în 2026 case de locuit, fiind instruiți 5827 persoane din localitățile rurale din țară.

Totodată pentru prevenirea riscurilor și popularizarea măsurilor de siguranță în rândul oamenilor au fost înmânate 2681 de pliante informative.

În vederea preîntâmpinării unor eventuale situații de risc, angajații IGSU au afișate 108 materiale informative la stațiile de alimentare cu gaze lichefiate. Specialiștii au comunicat cu responsabilii acestor stații și i-au îndemnat să respecte cu strictețe bazele securității.

De la începutul Campaniei, despre riscul încălcării regulilor de exploatare a instalațiilor alimentate cu gaze naturale au fost informați peste 35 mii de oameni. Persoanele au primit pliante informative și au fost îndemnate să nu utilizeze butelii cu gaz lichefiant în încăperile locative. În cazul în care au instalații conectate la gaze naturale, să verifice sistematic utilitatea acestora și să solicite ajutorul specialiștilor în cazul în care s-au defectat.

Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2021în Republica Moldova au avut loc 6 deflagrații în care au avut de suferit 9 persoane printre care 4 minori.

loading...

Comments are closed.