IGSU s-a alăturat evenimentului organizat pentru copii „Orașul Profesiilor”

Astăzi, 8 iunie 2024, IGSU al MAI s-a alăturat evenimentului organizat pentru copii   „Orașul Profesiilor”.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în Republica Moldova, cu scopul de a familiariza copiii cu diferite domenii profesionale și de a le oferi ocazia de a interacționa direct cu specialiști din diverse sectoare. Activitatea a avut loc în Parcul la Izvor din municipiul Chișinău, unde copiii au avut o zi plină de descoperiri privind mai multe profesii.

În cadrul „Orașul Profesiilor” copiii au avut oportunitatea de a încerca diferite roluri și de a înțelege mai bine munca și responsabilitățile din mai multe domenii, precum medicină, lichidarea situațiilor excepționale, ordinea publică, inginerie și multe altele. Evenimentul a oferit o perspectivă unică asupra diversității carierelor disponibile și a inspirat participanții să exploreze și să-și descopere pasiunile și vocațiile.

Pe parcursul zilei, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au explicat micuților munca eroică a salvatorilor și pompierilor. Salvatorii IGSU cu dedicare au prezentat copiilor tehnica de intervenție și echipamentul specializat utilizat în operațiunile de salvare. Copiii au avut ocazia de a explora autospecialele pompierilor și de a face fotografii alături de angajații Inspectoratului. De asemenea, ambulanța de tip C1 a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare a fost prezentată publicului, iar paramedicii au oferit participanților informații utile și posibilitatea să încerce de unii singuri aplicarea manevrelor de acordare a primului ajutor în situații de urgență.

Pentru a face evenimentul mai interactiv, pompierii au organizat un atelier în care copiii au avut ocazia să probeze uniformele salvatorilor și să experimenteze folosirea furtunurilor de apă, sub supravegherea atentă a specialiștilor.

„Orașul Profesiilor” a reprezentat o experiență memorabilă pentru toți cei implicați, consolidând legăturile dintre comunitate și instituțiile profesionale, dar și promovând educația și conștientizarea în rândul copiilor în ceea ce privește alegerile lor în viitoare carieră profesională.

Total
0
Shares
Total
0
Share