Ilan Șor: Am identificat soluții financiare pentru a-i ajuta pe agricultorii din Orhei, Taraclia și UTA Găgăuzia

Ilan Șor, lider politic

Ilan Șor, lider politic, anunță că a luat cunoștință cu mecanismul de suport pentru agricultorii din Moldova, elaborat și prezentat, astăzi, de către fostul ministru al Economiei, Octavian Calmîc, președintele Asociației de experții „LEX-ECON Consulting”, iar la situația de astăzi a identificat soluții financiare pentru a ajuta în acest an agricultorii din raioanele Orhei și Taraclia, dar și pe cei din UTA Găgăuzia.

VIDEO // La solicitarea autorităților din Orhei, Găgăuzia și Taraclia, experții au identificat un mecanism de ajutor pentru agricultorii aflați în criză profundă

”Apreciez profesionalismul și profunzimea cu care a fost descrisă starea lucrurilor în agricultură.

Recent am avut întâlniri, în format online, cu fermieri din UTA Găgăuzia, raionul Orhei și raionul Taraclia, pentru a discuta problemele cu care se confruntă și soluțiile de depășire ale acestora. În acest context, salut mecanismul de suport pentru agricultori, propus de Octavian Calmîc, inclusiv crearea Fondului de suport pentru fermieri.

Pe această cale, anunț că am identificat soluții financiare pentru a-i ajuta în acest an agricultorii din raioanele Orhei și Taraclia, dar și pe cei din UTA Găgăuzia. Vom finanța inclusiv compensarea a câte 1 leu/kg de grâu și semințe de floarea-soarelui aflate în depozitele agricultorilor, compensare financiară la hectar însămânțat cu culturi cerealiere, compensare financiară la cantitatea de producție marfă, compensarea păstrării fructelor și legumelor în depozitele frigorifice cu unele condiționalități care vor fi definitivate în funcție de bugetele disponibile și celelalte măsuri propuse de „LEX-ECON Consulting”.

Pentru că agricultorii din întreaga țară așteaptă ajutor real, împreună cu echipa mea, suntem în căutarea soluțiilor privind extinderea suportului financiar pe tot teritoriul Republicii Moldova. În decurs de o lună, vom avea un răspuns pe care-l așteaptă zecile de mii de fermieri din Republica Moldova. Noi venin cu ajutorul practic, atât de necesar agricultorilor, nu cu promisiuni și minciuni, cum face regimul de la Chișinău.

Agricultura a fost mereu un domeniu strategic pentru Republica Moldova, în care sunt implicați sute de mii de cetățeni. Statul trebuie să se întoarcă cu fața către agricultorii țării, nu să îi distrugă în interesul corporațiilor străine, așa cum o face Maia Sandu și păpușile ei din PAS. Eu sunt gata să îmi asum guvernarea, cu o echipă de profesioniști care au soluții și, important, știu de unde să ia bani pentru a ajuta și agricultorii noștri, pentru a restabili domeniul agricol prosper, așa cum era pe timpuri”, a declarat Ilan Șor.

Recent, Ilan Șor a anunțat crearea Blocului politic „Șansă, Obligații și Realizări – Ș.O.R”. Blocul „Ș.O.R.” își propune mai exact să restabilească încrederea cetățenilor în principiile supremației legii unui stat de drept, să consolideze eforturile tuturor cetățenilor, aleșilor locali și altor persoane interesate, pentru a continua implementarea proiectelor sociale, economice, de infrastructură, inițiate de Partidul „ȘOR”. De asemenea, reprezentanții noului bloc intenționează să reacționeze imediat la problemele din societate, să ofere soluții pentru acestea, să creeze condiții pentru dezvoltarea dinamică a Republicii Moldova și îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor. Totodată, Blocul „Ș.O.R.” urmărește să protejeze Republica Moldova de provocări și amenințări, prin continuarea promovării unei politici ferme de consolidare a suveranității, independenței, neutralității și integrității teritoriale a țării.

DOC // A fost publicat documentul de constituire a Blocului politic „Șansă, Obligații și Realizări – Ș.O.R”: Moldova merită și va fi liberă!

Potrivit lui Ilan Șor, toate aceste scopuri au fost stabilite pornind de la necesitatea continuării angajamentelor față de cetățeni, finalizării proiectelor sociale, economice și de infrastructură, precum și necesitatea consolidării eforturilor întregii clase politice, dar și a cetățenilor împotriva abuzurilor și fărădelegilor din țara noastră, comise de regimul Sandu-PAS. Și asta în contextul hotărârii fără precedent a Curții Constituționale, prin care s-a dispus dizolvarea Partidului „ȘOR”, la indicația exponenților actualei guvernări.

Din noul bloc fac parte, deocamdată, două formațiuni politice. Este vorba despre Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei și Partidul Moldovenesc „Ai noștri”.

Total
0
Shares

Comments are closed.

Total
0
Share