Ilan Șor anunță că a reușit să elaboreze un program de susținere a agricultorilor moldoveni

Agricultura moldovenească se află într-un moment dificil, iar producătorii agricoli se confruntă cu multiple provocări, de la vremea nefavorabilă la gestionarea ineficientă a sectorului. În context, politicianul Ilan Șor acuză guvernarea Maiei Sandu de incompetență în abordarea acestor probleme și subliniază nevoia urgentă de intervenție pentru a preveni colapsul sectorului.

„Producătorii noștri agricoli se confruntă doar cu probleme – de la vreme nefavorabilă până la gestionarea ineficientă a sectorului. Iar guvernarea incompetentă a incapabilei Maia Sandu nu face decât să agraveze situația”, a declarat Ilan Șor.

Într-o declarație publică, liderul politic a prezentat un plan pentru revitalizarea agriculturii și susținerea fermierilor. „Am analizat situația din agricultură cu ajutorul unor experți de top din domeniu și am reușit să elaborăm un program de susținere a agricultorilor”, a adăugat acesta.

Programul propus de Ilan Șor prevede majorarea fondului de subvenții pentru agricultură cu 300 de milioane de lei și rambursarea a 50% din prețul de achiziție a îngrășămintelor. „Prima etapă a programului a fost finalizată cu succes: fermierii din Găgăuzia, municipiul Orhei, raionul Orhei, Taraclia au primit sprijin financiar în valoare de peste 5 milioane de lei”, a subliniat politicianul.

Ilan Șor este încrezător că implementarea acestor măsuri va asigura sustenabilitatea sectorului agricol și va preveni o posibilă catastrofă în sistemul de securitate alimentară a țării, ”provocată de incompetența guvernului Sandu”.

Total
0
Shares
Total
0
Share