Alte știri

Ilan Șor, critică pentru Maia Sandu: „Păstrează tăcerea când vine vorba de implicarea lui Filat și Platon în furtul miliardului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ilan Șor se arată nemulțumit de faptul că în cadrul unui interviu acordat de Maia Sandu la TVR, președinta aleasă nu a pronunțat numele lui Veaceslav Platon și Vlad Filat atunci când a vorbit despre furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc, transmite Telegraph.md, cu referire la Zugo.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Într-o postare pe Facebook, liderul Partidului Șor presupune că „lupta împotriva corupției, despre care a vorbit mult lidera PAS, se reduce la a „împinge” justiției victime „comode”, acoperind în acest fel adevărații vinovați”.

„Începutul parcă era corect. Ți-ai amintit de Laundromat. Însă nu ai pomenit numele autorului și executorului acestei scheme. Nu ți se întoarce limba în gură să rostești numele mărețului filosof antic”, a scris Ilan Șor, menționând că aflându-se în funcția de premier, Maia Sandu a aprobat mai multe proiecte de decizii de care încearcă acum să se dezică.

„Filat a rugat, Maia a votat pentru concesionarea aeroportului. Filat a rugat, Maia a votat pentru acordarea miliardelor din fondul Băncii Naționale. De parcă Maiei nici nu i-ar fi dat prin cap că pe Filat l-a rugat asta Platon. Așa un triunghi: Platon este comanditarul, Filat este intermediarul, iar Maia – executorul”, a scris Șor.

Fostul primar de Orhei a presupune că, în cadrul interviului, politiciana a dat „instrucțiuni camuflate” judecătorilor pe cine să pună sub învinuire.

„Nu mă miră că numele acestui om este Șor. Cel care a scos la suprafață ilegalitățile comise de personajul corupt Filat și complicele său Platon. Așa vrei, dragă, să stârpești corupția? Să împingi justiției victime „comode”, acoperind și protejând în același timp adevărații hoți? Nu cumva de asta, în Parlament, oamenii tăi împiedică investigarea atacurilor raider comise de Platon din ultima perioadă? O să ajungi departe așa. Gândește-te, merită să te pornești pe acest drum dificil de dragul unei banalități cum este apărarea hoților și corupților? Creatură preferată a lui Filat, poate e timpul să gândești cu propria minte?”, a mai scris Șor.

Cum instituțiile de presă, afiliate PAS, încearcă să-i facă imagine Maiei Sandu, distribuind informații FALSE

loading...

Comments are closed.