Ilan Șor reacționează la proiectul lui Radu Marian: “Maia Sandu taie arbitrar bugetul Găgăuziei, care este o autonomie”

 

Liderul Blocului politic Ilan Șor, Ilan Șor, a emis o declarație puternică în legătură cu inițiativa legislativă a deputatului Radu Marian (PAS) privind bugetul Găgăuziei. Într-o conferință de presă, Șor a denunțat acțiunile guvernului Sandu-PAS drept un jaf de 500 de milioane de lei din Găgăuzia și a afirmat că aceștia pot să se înece cu acești bani. În schimb, el a promis că Blocul politic Ilan Șor va da mai mult și va respecta promisiunile făcute locuitorilor din autonomie.

Noul bașcan al Găgăuziei, după anunțul făcut de Radu Marian: Este inacceptabil!

“Prima mea reacție la jaful de 500 de milioane de lei din Găgăuzia, făcut de bandiții din guvernul Sandu-PAS, este că aceștia pot să se înece cu acești bani. Noi vom da mai mult și vom respecta promisiunile făcute locuitorilor din autonomie. Totuși, am câteva întrebări pentru autorități:

1. De ce luați ultima bucată de pâine de la gura oamenilor, obligându-i să plătească impozite în bugetul național, dar nu sunteți dispuși să returnați aceste fonduri?

2. Maia Sandu își permite să taie în mod arbitrar bugetul Găgăuziei, care este o autonomie. Atunci, de ce regiunea ar trebui să tolereze numirea judecătorilor, procurorilor și șefilor din poliție dictată de guvern?

3. Poate că este timpul să urmăm exemplul Danemarcei, Austriei și Elveției?

Poate că este timpul să ne reconsiderăm atitudinea față de încălcarea constantă a drepturilor găgăuzilor?“, este declarația politicianului.

Total
0
Shares
Total
0
Share