Alte știri

Important! CNAS va recepţiona cereri pentru reexaminarea pensiei şi sâmbătă, 18 iulie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Casa Naţională de Asigurări Sociale a anunțat despre faptul că sâmbătă, 18 iulie, specialiştii subdiviziunilor teritoriale vor primi cereri pentru reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă de la persoanele, care şi-au stabilit pensia după 1 ianuarie 1999, dar care au continuat să activeze, realizând un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani, transmite Telegraph.md

În ziua de 18 iulie, între orele 7.00-16.00, vor activa nu doar specialistii caselor teritoriale de asigurări sociale, dar şi angajaţii Centrului de Apel, care vă vor răspunde la orice întrebare ce ţine de stabilirea prestaţiilor sociale.

La momentul actual casele teritoriale de asigurări sociale au recepţionat 12540 de cereri din 13 575 estimate. Cele mai multe solicitari au fost primite de specialiştii CTAS-rilor din mun. Chişinău şi Balţi. Cererile acumulate de la beneficiari se prelucrează şi se aprobă deciziile pentru plată. Precizăm în acest context, că majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea salariului din care au fost achitate contribuţii de asigurări sociale.

Cei care din diferite motive nu vor reuşi să depună solicitarea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă până la sfârşitului lui iulie, îşi pot realiza acest drept şi în lunile următoare. Potrivit legislaţiei în vigoare, noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale conform vizei de domiciliu.

Citește și: Precizările CNAS referitor la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020

 

loading...

Comments are closed.