Social

IMPORTANT! SIS a blocat 52 de siteuri în baza listei întocmite de experții Asociației Presei Independente

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul declarării de către Parlamentul Republicii Moldova a stării de urgență, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova constată că situația alarmantă la nivel internațional și național privind infecția cu COVID – 19 a ajuns subiect al unor știri prin care sunt lansate campanii de alterare a conținutului informațiilor vehiculate în spațiul public (prin manipulare, dezinformare, prin tăinuirea sau falsificarea informației) cu scopul de a genera panică, tensiuni ori conflicte sociale, distribuite masiv în rețeaua globală Internet de către anumite site-uri informaționale anonime.

Conform documentului emis de SIS, au fost blocate 52 de siteuri false, create de persoane necunoscute sau identitatea și locația cărora este în proces de stabilire.

La solicitarea Telegraph.md, Serviciul de presă al Serviciului de Informații și Securitate a precizat că au fost blocate siteurile indicate în lista întocmită de către Asociația Presei Independente, în cadrul proiectului Stop Fals, fiind actualizată la zi. Această listă este publică și poate fi accesată și pe siteul stopfals.md.

Potrivit lui Igor Dodon, instituțiile statului vor fi active în privința combaterii știrilor false despre noul coronavirus, iar siteurile care distribuie astfel de noutăți vor fi blocate.

loading...

Comments are closed.