Externe

În această țară erau la modă plimbările cu struți

Pinterest LinkedIn Tumblr

În acest secol ne plac masinăriile din parcurile de distracții, zborul cu avionul, calatoriile cu vaporul sau cu trenurile de mare viteză, însă, în anii 1800-1900, oamenii din California, SUA, erau foarte atrași de plimbari cu struți.

Aceste animale au fost aduse în orașul Pasadena în 1886 de către Edward Cawston, al cărui plan a fost de a relansa popularitatea penei de struț ca accesoriu la modă prin reducerea intermediarilor și creșterea propriilor păsări.

Cele mai multe dintre păsări pe care le-a importat din Africa de Sud și Texas au murit aproape imediat, dar a protejat  exemplarele rămase în viață, iar, prin inmulțire, numarul păsărilor din fermă a ajuns la peste 100. Cawston și-a dat seama că poate câștiga bani din amuzament, lasându-i pe localnici sa îi “călărească” struții.  Ferma a devenit atât de populară, încât căile ferate Pacific Electric au construit o stație chiar în Pasadena, pentru a se adapta la cerințele călătorilor de a vedea păsările lui Cawston.

Ferma a fost închisă în 1935, deși clădirile și calea ferată erau într-o stare bună. Fosta atracție turistică din California a rămas legendară, iar ideea lui Edward Cawston un exemplu de originalitate.

loading...

Comments are closed.