În atenția agenților economici: Puteți depune dosarele pentru a beneficia de compensații din partea statului

Informație importantă pentru agenții economici din Republica Moldova! A fost lansată platforma unde pot fi depuse solicitările de obținere a compensațiilor pentru gaz. Astfel, cererea poate fi depusă prin intermediul portalului Ghișeului unic de raportare electronică – https://raportare.gov.md/, compartimentul Compensații aferente.

Potrivit deciziei Comisiei Situații Excepționale, sunt eligibili pentru compensații consumatorii noncasnici care procură de la furnizorii de gaze naturale și ale căror plăți pentru gazele naturale (fără TVA), consumate lunar, reprezintă cel puțin 5% din volumul de vânzări din luna respectivă.

De asemenea, compensația va constitui 100% din diferența în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, dar nu mai mult de 1,5 milioane lei per consumator.

Realitatea.md amintește că domeniile care pot beneficia de compensații din partea statului sunt: Cultivarea legumelor și a pepenilor, a rădăcinoaselor și a tuberculilor; Creșterea păsărilor; Prelucrarea și conservarea fructelor și a legumelor; Fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor; Fabricarea produselor de morărit, a amidonului și a produselor din amidon; Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie; Fabricarea macaroanelor, tăiţeilor, cuş-cuş-ului (cous-cous) şi a altor produse făinoase similare; Fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor; Fabricarea de covoare şi mochete; Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, cu excepţia articolelor din blană; Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte prin tricotare sau croşetare; Tăbăcirea şi finisarea pieilor; Fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie şi a articolelor de harnaşament; prepararea şi vopsirea blănurilor; Fabricarea încălţămintei; Fabricarea sticlei şi a articolelor din sticlă; Fabricarea materialelor de construcţii din argilă; Creșterea porcinelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share