Alte știri

În capitală va fi lansat un proiect-pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 1 ianuarie 2021, timp de jumătate de an, în capitală va fi lansat un proiect-pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public orășenesc.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

Potrivit documentului menționat, ÎM. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică, vor implementa proiectul-pilot pe câte o rută de transport public municipal, troleibuz și autobuz, și vor monitoriza procesul de funcționare al sistemului testat.

După finalizarea perioadei de 6 luni va fi perfectat un raport privind gradul de rentabilitate și costurile finale ale sistemului de taxare electronică în transportul public din Chișinău.

Proiectul-pilot are ca scop aplicarea în practică a măsurilor aprobate de Consiliul municipal Chișinău pentru adoptarea taxării electronice, iar după finalizarea acestuia va fi elaborat un studiu de fezabilitate pentru implementarea sistemului de profil în transportul public din municipiul Chișinău.

E de menționat că proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat.

Citește și: FOTO // Pe strada Albișoara au început lucrările de aplicare a marcajului rutier. Ce fel de vopsea este folosită

loading...

Comments are closed.