Politic

În curând Maia Sandu și Năstase se vor despărți… Igor BOȚAN prezice moartea blocului ACUM!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Analistul politic Igor Boţan este convins de destrămarea blocului PAS-PPDA, după aelegerile parlamentare din 24 februarie. Supoziţia a fost formulată în cadrul dezbaterilor publice cu tema: „Alegeri 2019: Scenarii post-electorale în viziunea experților în politologie, sisteme electorale și sociologie”, organizate de agenţia de ştiri IPN.

“Deci, pentru Blocul ACUM situația este tare simplă și din punctul ăsta de vedere putem admite că vor apărea fisuri care ulterior vor duce la destrămarea acestuia, dar ei au fost băgați în această situație. Miza lor în această situație este ori să moară onorabil, ori să moară dezonorați”, susţine Igor Boţan.
 
Precizăm că vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, a declarat, zilele trecute, în cadrul unor dezbateri televizate, că binomul PAS-PPDA se va destrăma, cel mai probabil, după alegerile parlamentare. „Posibil să fie două fracţiuni separate sau poate chiar trei fracţiuni separate pentru că este şi componenta societăţii civile şi din alte partide. Dar cu siguranţă, în cazul în care vom fi la guvernare va fi o coaliţie de guvernare şi chiar dacă vom fi în opoziţie desigur că ne vom coordona activităţile”, a spus candidatul ACUM, Mihai Popşoi.
 
La sfârşitul lunii trecute, Maia Sandu a mărturisit în cadrul unui interviu că nu pune preţ pe păstrarea blocului PAS – PPDA, menţionând că acest lucru contează mai puţin. Pe de altă parte, Andrei Năstase spune că ruperea blocului ACUM în două sau trei părți ar fi o speculație politică. 
Vicepreședinte PAS recunoaște, Blocul ACUM se va destrăma în două sau trei părți, imediat după alegeri, mihai popusoi maia sandu andrei nastase, platforma da pas pldm, partidele moldova alegeri 2019, 
loading...

Comments are closed.