În lipsă de teme politice, Andrei Năstase o plagiază pe Maia Sandu. Liderul PPDA a vorbit presei ceea ce a scris lidera PAS pe Facebook

Maia Sandu, Andrei Năstase, PAS, Platforma DA, ACUM, Blocul ACUM, gaze naturale, vom ingheta la iarna de frig, Ion Chicu, tranzitul de gaz prin Ucraina, Chicu, Kiev, negocieri Chisinau Kiev

Ruptura din cadrul blocului ACUM se pare că este tot mai vizibilă. Dacă în trecut cele două partide obișnuiau să organizeze conferințe de presă comune, astăzi, Andrei Năstase a organizat singur o conferință de presă în care a enunțat practic ceea ce a scris  Maia Sandu pe Facebook.

Astfel, la ora 09:22, lidera PAS a plasat pe Facebook un text, în care se spune despre faptul că până la ziua de azi nu există un acord între Ucraina și Federația Rusă pe tranzitul gazelor naturale, iar asta ar putea crea probleme Republicii Moldova în asigurarea cu energie electrică și căldură pe timp de iarnă.

Maia Sandu a ținut să menționeze că înainte de a fi demisă prim moțiune de cenzură, ar fi identificat două soluții de alternativă: livrarea gazelor în regim revers pe ruta Transbalcanică și procurarea prin Naftogaz, pe la nordul țării.

Coincidență sau nu, dar exact despre aceleași soluții a vorbit în conferința de presă și Andrei Năstase, dar fără ca să o menționeze pe Maia Sandu.

Telegraph.md amintește că furnizarea gazelor, securitatea regională, dar și securitatea energetică au fost printre subiectele principale ale discuției premierului Republicii Moldova, Ion Chicu, cu omologul său ucrainean Oleksiy Honcharuk, cu care s-a întâlnit la Londra, în marja Forumului Internațional Investițional BERD, pe data de 23 noiembrie curent.

Citește și: (Video) Gaze românești în R. Moldova: Când va fi dat în exploatare gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău?

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share