În loc să rezolve problema deșeurilor din Bălți, Renato Usatîi inventează teorii apocaliptice despre Plahotniuc!

În loc să rezolve problema deșeurilor din Bălți, Renato Usatîi inventează teorii apocaliptice despre Plahotniuc!

Primarul Municipiului Bălți, Renato Usatîi care de mai mult de un an a fugit la Moscova înaintează o nouă teorie împotriva liderului PDM, Vlad Plahotniuc. De data aceasta, pe site-ul oficial al primarului din Bălți apare o știre conform căreia Vlad Plahotniuc ar fi fost învinuit de autoritățile ruse că ar fi comandat omorul lui Renato Usatîi.

Denis Russu, cel învinuit de Usatîi a declarat însă pentru zeppelin.md că nu se cunoaște personal cu nici unul din politicienii menționați sau oamenii acestora. Mai mult, Russu declară că Usatîi s-a folosit în mod josnic de drama cuiva pentru ași face PR politic și pentru a se victimiza.

„Eu am aflat prima dată despre acest presupus asasinat din ziar, în 2014. Atunci Usatîi a învinuit pe cineva din noi și că va prezenta niște documente… Lăsați să facă publice respectivele documente. Ăsta a fost un pas ieftin de PR, lui îi trebuia să atragă atenția unui sau altui politician. Cam asta e.”, a declarat Denis Russu.

Conform site-ului ru1.md, ziarul Komersant a publicat detaliile dosarului împotriva lui Plahotniuc. Din acestea reiese că dosarul se bazează exclusiv pe mărturiile lui Renato Usatîi și a killerului Vitalie Proca, deținut la penitenciarul Jilava.

În 2015, Renato Usatîi cu o majoritate covârșitoare a fost ales drept primar general al Municipiului Bălți. Totodată menționăm că mai mult de jumătate din mandatul său, edilul capitalei de nord a petrecut-o la Moscova, din septembrie 2016, Usatîi nu a mai apărut pe teritoriul Republicii Moldova.

În ajun de Crăciun, orașul Bălți s-a confruntat cu problema deșeurilor. Problema dată a apărut după ce administrația orașului a întrerupt contractul cu firma care se ocupa evacuarea deșeurilor. Astfel a fost nevoie de implicarea guvernului și personal al Premierului Pavel Filip pentru a oferi posibilitatea bălțenilor să sărbătorească Revelionul fără a fi deranjați de gunoiul omniprezent.

Total
0
Shares
Total
0
Share