În luna martie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat aproape 2 miliarde de lei

Serviciul Vamal, Serviciul de informații, detalii, traversări, Moldova

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna martie a anului curent, au crescut cu 146,9 mil. lei (+9%) față de perioada similară a anului trecut, însumând 1 mlrd 846 mil. lei. Numărul declarațiilor vamale perfectate în această perioadă se cifrează la 51.661.

Totodată, în primele trei luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 4 mlrd 594 mil. lei, depășind cu 208,7 mil. de lei încasările pentru aceeași perioadă din anul precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 799 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 415 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 6.692.113 lei.

În luna martie, fluxul unităților de transport a constituit 357.072 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 71 057 și respectiv, 55 893 de traversări.

Totodată, în cazul în care aveți nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau să doriți să faceți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, puteți apela Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal (+373 22 574 111). Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1.348 de solicitări de informații legate de vamă.

Total
0
Shares
Total
0
Share