Social

În mai puțin de jumătate de an, 234 de familii și 88 de tineri necăsătoriți au cumpărat locuințe prin programul Prima Casă

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Prima Casă” se bucură de interes sporit. Potrivit datelor Guvernului, în mai puțin de jumătate de an, 234 de familii şi 88 de tineri necăsătoriți şi-au cumpărat locuinţe prin programul de stat.

Cele cinci bănci participante la „Prima Casă” au aprobat credite în valoare de peste 148 de milioane de lei, iar suma garanțiilor oferite de stat este de aproape 74 de milioane de lei.

Din acest număr, în cadrul programului „Prima Casă 2” pentru bugetari au fost depuse 46 de cereri, dintre care 21 sunt în curs de finanțare. De asemenea, alte 50 de solicitări sunt pentru „Prima Casă 3”, destinată familiilor cu copii. 29 dintre beneficiari îşi primesc deja banii, scrie Publika.

Potrivit secretarului general de stat al Ministerului Finanţelor, Ion Chicu, primii 50 de beneficiari ai programelor „Prima Casă” 2 şi 3 au primit în conturi compensații lunare în valoare totală de aproape 30 de mii de lei.

Cea mai mare sumă, de 3420 de lei, i-a revenit unei familii cu cinci copii. Prin programul „Prima Casă 3, statul acoperă 10% din prețul apartamentului pentru familiile cu un copil, 25% –  cu doi copii, 50% –  cu trei copii, iar pentru cele care au patru și mai mulți copii, statul va achita toată suma, iar familia va trebui să plătească doar dobânzile.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat în martie, la inițiativa premierului Pavel Filip.

loading...

Comments are closed.