Alte știri

În Moldova au fost înregistrate mai multe tipuri de teste rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), în calitate de regulator al pieței farmaceutice și dispozitivelor medicale, a înregistrat mai multe tipuri de teste rapide pe bază de antigen, pentru depistarea infecției cu Coronavirus de tip nou, transmite Telegraph.md, cu referire la Diez.md

Detecția rapidă a infecției cu SARS-COV-2 are o importanță deosebită în gestionarea pandemiei cu COVID-19. Astfel, AMDM a înregistrat două tipuri de teste rapide pentru depistarea antigenelor SARS-COV-2 produse de companiile CTK Biotech, INC. și Lumiquick Diagnostics, INC. din Statele Unite ale Americi.

Utilizarea testelor rapide de depistare a antigenelor permite identificarea timpurie și cu o precizie de aproximativ 100% a prezenței virusului în organism. Rezultatele sunt obținute în 15-30 de minute fără a fi necesară utilizarea unui laborator specializat. Metoda dată este cu succes utilizată în screeningul infecției cu SARS-COV-2.

„Tehnologiile de diagnostic au un rol decisiv în combaterea și controlul răspândirii pandemiei cu COVID-19. Anume din această cauză, prioritatea Agenției alături de alte autorități implicate, este să sporească capacitatea de testare a Republicii Moldova, dar și să identifice testele care furnizează un grad cât mai înalt de precizie, în conformitate cu standardele internaționale stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Autoritatea Americană a Medicamentului (FDA)”, a declarat Eremei Priseajniuc, Director General AMDM.

VIDEO // La Filarmonica Națională Serghei Lunchevici au început lucrările de demontare

loading...

Comments are closed.