În Orășelul European 2019 din Chișinău se vor marca 10 ani ai Parteneriatului Estic

Pavel Filip, Îi încurajez pe cât mai mulți tineri să își cumpere o locuință proprie, prima casa, pdm, partidul democrat, vlad plahtoniuc, reforme 2018

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează o nouă ediție a evenimentului Zilei Europei. Astfel, toți doritorii pot participa, sâmbătă, pe 11 mai, la Orășelul European 2019 Chișinău, care se va desfășura în grădina publică „Ștefan cel Mare”.

Ediția acestui an a Orășelului European marchează 10 ani ai Parteneriatului estic, iar tema evenimentului este #ImpreunaMaiPuternici. Ambasadele prezente vor oferi informații interesante despre cultura țărilor lor și vor delecta publicul cu gustări tradiționale, iar vizitatorii vor face cunoștință și cu programele europene de asistență din Republica Moldova. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 13:00.
 

Toate organizațiile și ambasadele participante au pregătit activități pentru copii, zona copiilor va oferi lecții de pictură, iar în zona Urban Vibes, toți doritorii pot încerca o experiență de street-art cu ajutorul graffitiștilor invitați. Seara, evenimentul va continua în scuarul Catedralei, la un concert cu Moldovan National Youth Orchestra, organizat în parteneriat cu UNICEF.

Duminică, la Festivalul de Film și Cultură Europeană, vizitatorii vor asculta un recital de jazz, un concert al formației Via Dacă, și vor putea urmări filme europene de calitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share