Alte știri

În perioada 10-25 iunie, în Chișinău se desfășoară Zilele Mondiale a Donatorilor de Sânge

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că, în perioada 10-25 iunie, se desfășoară Zilele Mondiale a Donatorilor de Sânge pe teritoriul municipiului, cu genericul „Donează sânge pentru o lume sănătoasă”, transmite Telegraph.md  

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Recrutarea donatorilor de sânge/componente sangvine va fi realizată de către instituțiile de asistență medicală primară, asigurând informarea și recrutarea activă (prin telefon/SMS, avize informative) și invitarea prioritară a donatorilor voluntari și sistematici (cei care au donat sânge, componente sangvine cu regularitate și întrunesc toate criteriile de eligibilitate).

Asociațiile medicale teritoriale din municipiul Chișinău vor organiza câte 4 locuri de donare în fiecare sector al capitalei, cu organizarea programului de activitate de 6 ore și un flux de 20 de donatori pe oră.

Donarea de sânge în cadrul punctelor mobile va fi organizată în localuri ce dețin spațiu și suprafață suficientă pentru condițiile de activitate a echipei mobile, corespunzător numărului de donatori programați.

Procesul de examinare medicală/laborator, consiliere a persoanelor donatoare, va fi organizat prin asigurarea unui grad sporit de vigilență, în corespundere cu recomandările și prevederile actelor normative în vigoare, inclusiv celor specifice pentru perioada cu risc sporit de infectare cu COVID-19.

La intrarea în punctele de colectare a sângelui, va fi organizat triajul donatorilor prin termometrie și identificarea prezenței semnelor clinice vizibile a bolilor respiratorii acute. Totodată, accesul la punctul de colectare va fi admis numai cu măști ce acoperă gura și nasul, după dezinfectarea mâinilor cu soluție pe bază de alcool. De asemenea,  în spațiile de așteptare se va asigura respectarea distanței sociale de 1m.

Citește și: 140 de persoane au donat plasmă pentru bolnavii de COVID-19

loading...

Comments are closed.