În plin val pandemic, cu sala plină, Maia Sandu a ”ascultat cu bucurie” colindele cântate de copiii din Mingir și Voinescu

În plin val pandemic, cu sala plină, președintele Maia Sandu a ”ascultat cu bucurie” colindele cântate de copiii din Mingir și Voinescu, acolo unde a efectuat astăzi o vizită de lucru.

Potrivit Ministerului Sănătății, la situația zilei de ieri, 12 ianuarie 2022, în țara noastră au fost înregistrare alte 1420 cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar statistica este în creștere în fiecare zi. În prima săptămână a anului 2022, 3 ianuarie – 9 ianuarie, au fost înregistrate 3 688 de cazuri de COVID-19, dintre care 688 de cazuri în regiunea transnistreană. Incidența a constituit 99 de cazuri la 100 mii populație înregistrând o creștere cu peste 77 % față de ultima săptămână din anul 2021 (săptămâna 52) și cu circa 8 % comparativ cu luna trecută.

”Astăzi am mers în raionul Hâncești, în satele Mingir și Voinescu. Le mulțumesc oamenilor de acolo pentru primirea călduroasă. M-am bucurat că le pot aduce o veste bună – ieri Guvernul a aprobat 46 de proiecte de dezvoltare regională, cu un cost total de 1,5 miliarde de lei, între care și proiectul de construcție a apeductului magistral Sărata-Răzești-Voinescu-Mingir. Am discutat și despre alte investiții necesare pentru cele două localități, despre situația micilor antreprenori și formele de susținere a acestora pentru crearea locurilor de muncă în sate, despre finanțarea școlilor și situația profesorilor din mediul rural. Am răspuns la întrebările cetățenilor – despre reforma justiției, despre sistemul de pensii și pensia anticipată, aprobată de curând, despre necesitatea de a reforma programul de ajutor social.

Am discutat și despre marile provocări de la început de an – criza energetică și creșterea prețurilor, resimțite de o mare parte a populației, și un nou val al pandemiei, de care ne putem proteja prin vaccinare și purtând mască. O să depășim aceste probleme împreună, muncind onest și cu încredere pentru binele comun. La finalul întâlnirilor, am ascultat cu bucurie colindele pe care ni le-au cântat câțiva copiii din cele două localități”, a transmis Maia Sandu.

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane şi persoane în picioare

Total
0
Shares
Total
0
Share