Actualitate

În pofida criticilor din partea opoziției, legea ONG-urilor a primit aviz pozitiv de la Comisia juridică a Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței de astăzi desfășurate on-line, raportul la proiectul de Lege cu privire la organizațiile necomerciale, pentru lectura a doua.

Membrii comisiei au examinat cele peste 100 de amendamente la proiectul de lege, înaintate de societatea civilă și deputați după adoptarea acestuia în prima lectură, în sesiunea de primăvară-vară 2018.

Proiectul urmează a fi dezbătut în lectura finală, în cadrul ședinței plenare.

Noua lege va reglementa cadrul juridic al organizațiilor necomerciale. Se propune simplificarea procedurilor de înregistrare și activitate a acestora, prin racordarea la cele mai bune practici internaționale privind libertatea de asociere.

Oportunitatea Legii cu privire la organizațiile necomerciale rezidă în faptul că, fiind elaborată în perioada anilor 1996-1999, legislația națională în domeniul libertății de asociere, în pofida mai multor modificări, nu oferă soluții realităților moderne din sectorul respectiv.

Citește și: Proiectul EU4Climate va sprijini Republica Moldova în transpunerea aquis-ului comunitar în domeniul climei

loading...

Comments are closed.