Alte știri

În prima săptămână de vară au avut nevoie de ambulanță 11 219 persoane, dintre care 14 persoane s-au intoxicat cu alcool și alte 21 – cu medicamente

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la începutul lunii iunie la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 11 219 solicitări. Din numărul total de persoane deservite de echipele de pe ambulanță 4 412 de pacienți, printre care 1 039 copii au avut nevoie de transportare asistată la spital, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În prima săptămână a verii cel mai des au solicitat intervenția echipelor de asistență medicală urgentă persoanele cu boli cardiovasculare – 2 433, printre care 54 pacienți cu Sindrom coronarian acut, urmate de urgențele neurologice – 2 078 persoane și urgențele respiratorii – 1 516 pacienți.

În această perioadă, la Serviciul de Urgență au mai apelat 1 100 persoane cu diverse traumatisme, 81 persoane cu urgențe infecțioase și 51 pacienți cu urgențe toxice.

Totodată, echipele AMU au acordat primul ajutor medical la 21 persoane care s-au intoxicat cu medicamente, la 14 persoane care au suferit intoxicații cu alcool și la patru persoane care s-au intoxicat cu monoxid sau bioxid de carbon.

Citește și: DUBĂSARI // Poliția solicită ajutorul cetățenilor în căutarea unui bărbat dispărut de o săptămână

loading...

Comments are closed.