Economie

În primele trei luni ale anului curent, Fiscul a acumulat la buget 9,4 miliarde lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în lunile ianuarie-martie 2019 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2018, cu 4,8%.

Astfel, în perioada de referință, au fost înregistrate încasări în sumă de 9,4 miliarde lei. În raport cu aceleași luni din anul precedent, s-a înregistrat o creștere cu 426 milioane lei, se spune într-un comunicat de presă publicat de instituție.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public național, au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie-martie ale anului curent au fost încasate 4,5 miliarde lei, ceea ce constituie cu 96,7 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, sau o creștere de 2,2%.

La Bugetele locale, s-au înregistrat încasări de 794,1 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 1,5 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent (0,2%).

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 3,0 miliarde lei, ceea ce constituie cu 147,1 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 5,1%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 1,1 miliarde lei, cifră ce constituie cu 183,5 milioane lei mai mult comparativ cu lunile ianuarie-martie ale anului 2018, sau o creștere de 20,8%.

loading...

Comments are closed.