În primele trei luni ale anului curent, Fiscul a acumulat la buget 9,4 miliarde lei

bugetul de stat, guvernul ffilip, guvernul maia sandu, facilitati fiscale, miliarde buget

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în lunile ianuarie-martie 2019 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2018, cu 4,8%.

Astfel, în perioada de referință, au fost înregistrate încasări în sumă de 9,4 miliarde lei. În raport cu aceleași luni din anul precedent, s-a înregistrat o creștere cu 426 milioane lei, se spune într-un comunicat de presă publicat de instituție.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public național, au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie-martie ale anului curent au fost încasate 4,5 miliarde lei, ceea ce constituie cu 96,7 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, sau o creștere de 2,2%.

La Bugetele locale, s-au înregistrat încasări de 794,1 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 1,5 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent (0,2%).

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 3,0 miliarde lei, ceea ce constituie cu 147,1 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 5,1%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 1,1 miliarde lei, cifră ce constituie cu 183,5 milioane lei mai mult comparativ cu lunile ianuarie-martie ale anului 2018, sau o creștere de 20,8%.

Total
0
Shares
Total
0
Share