Alte știri

În „Săptămâna Europei”, Muzeul Național de Artă al Moldovei invită publicul să admire colecțiile sale online

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul săptămânii dedicate Zilei Europei, Muzeul Național de Artă al Moldovei invită vizitatorii săi virtuali să cunoască mai îndeaproape colecțiile deținute de instituție, transmite Telegraph.md

Polina Kolomeeț, director adjunct patrimoniu, prezintă „Colecția de artă Vest-Europeană a Muzeului Național de Artă al Moldovei. Donația lui Pavel Șilingovskii”.

Potrivit acesteia, Pavel Șilingovskii a reușit să introducă un suflu nou în grafica de șevalet, ridicând-o la un nivel european de exigență. În anul 1947, Muzeul Național de Artă al Moldovei  a primit în dar o colecție impunătoare de peste 1000 de lucrări (picturi și lucrări grafice), transmise prin testament de Pavel Șilingovschi.

Colecția era constituită din opere realizate de autori europeni pe parcursul sec. XVI – înc. sec. XX precum și din lucrări semnate de artist. Printre operele care fac parte din Colecția de Artă Vest-Europeană a muzeului pot fi menționate: Predica lui Ioan Botezătorul şi botezul Mântuitorului, din perioada Renașterii de Nord, sec. XVI; Madona înconjurată cu o cunună de flori, sec. XVII (cercul lui Gh. Zeghers, 1591-1651), Flandra; și Scenă galantă, realizată de francezul Eugène Accard în sec. XVIII.

Citește și: Miniștrii educației din întreaga lume au discutat despre impactul COVID-19 asupra sistemului educațional

loading...

Comments are closed.